TERUGSTUURBELEID


We zijn toegewijd aan uw volledige tevredenheid. Voordat u geniet van een eenvoudig ruil- en retourbeleid, moet u contact met ons opnemen met een terugzendadres voordat u de artikelen terugstuurt. En zorg ervoor dat alle items die naar ons worden teruggestuurd in hun originele staat zijn, dat wil zeggen niet versleten, gewijzigd of gewassen, met alle tags bevestigd.


Alle bestelde artikelen zijn de juiste artikelen die u kiest in onze online winkel. En als u juiste items retourneert voor een terugbetaling: alle teruggestuurde artikelen zijn onderworpen aan een restocking-prijs van 15%. Verzend- en administratiekosten worden niet terugbetaald.


We dekken niet de verzendkosten van retouren of uitwisselingen van het juiste bestellingspakket, u bent verantwoordelijk voor de verzend- en administratiekosten. Daarnaast raden we aan om tracking en verzekering toe te voegen voor uw eigen bescherming, omdat we niet verantwoordelijk kunnen zijn voor verloren verzendingen.


Alle geretourneerde artikelen moeten worden verzonden naar het verzendadres dat we u per e-mail sturen.


uitwisselingen

Neem contact met ons op voordat u de artikelen terugstuurt. Alle items die naar ons worden teruggestuurd moeten in hun oorspronkelijke staat zijn, dat wil zeggen niet gedragen, gewijzigd of gewassen, met alle tags bevestigd. Versleten of vuile items worden naar u teruggestuurd.


We dekken de verzendkosten van beurzen niet, u bent verantwoordelijk voor de retourzending en voor de verzendkosten voor het verzenden van de geruilde artikelen naar u. Daarnaast raden we aan dat u tracking en verzekering toevoegt wanneer u artikelen naar ons verzendt voor uw eigen bescherming, omdat we niet verantwoordelijk kunnen zijn voor verloren verzendingen. Verzend- en administratiekosten worden niet terugbetaald.


Vriendelijke kennisgeving: Selecteer zorgvuldig uw product en maat. Als u de goederen wilt retourneren vanwege uw onzorgvuldige fout, moet u de heen en weer vracht betalen.


Bestellings-annulering

Annulering van een bestelling moet worden aangevraagd voordat de bestelling is verzonden. zal annuleringskosten in rekening worden gebracht, wat een 10% van het totale orderbedrag is. Omdat we alle bestellingen zo snel mogelijk binnen 6-8 uur na het plaatsen van bestellingen verwerken, dus we kunnen niet altijd een bestelling annuleren nadat deze is geplaatst. Ik hoop dat je het op dit belangrijke punt begrijpt. Annulatieverzoeken nadat de bestelling is verzonden, worden behandeld in overeenstemming met ons retourbeleid.


Vriendelijke kennisgeving

Als u uw 10-cijferige trackingnummer niet binnen 3 dagen na het plaatsen van uw bestelling heeft ontvangen, heeft uw e-mailserver deze mogelijk als spam gezien. Neem in dit geval contact met ons op voor hulp bij het volgen van bestellingen.